• Live Now
    Various Artists
Nativ Instruments lanseaza noul format Stems

Nativ Instruments lanseaza noul format Stems

Like
2008
0
miercuri, 05 august 2015
NEWS

Stems este un nou format multitrack, impachetat intr-un fisier mp4, ce contine 4 trackuri audio separate ce pot fi controlate independent intr-un software compatibil. Native Instruments sunt cei din spatele acestei lansari si bineinteles software-ul proprietar Traktor va fi primul care va suporta acest format.

Stems este compatibil cu toate playerele care suporta mp4 insa va fi redat sub forma de track intreg sau ca un fisier audio normal. Introducerea unui nou fisier intr-o lume in care mp3-ul este la putere este un pas maret, dar Native Instruments il promoveaza ca fiind formatul care va schimba viziunea, creativitatea si posibilitatile unui DJ si a unui producator. Codul sursa va fi disponibil curand, in acelasi timp cu Stems Creator Tool, pentru ca dezvoltatorii sa poata sa lucreze cu acest nou format in ideea de a-l face compatibil si cu alte softuri decat Traktor. Cum va functiona licentierea acestui cod sursa, inca nu se stie, dar probabil Native Instruments va da aceste informatii la momentul potrivit.

Folosirea Stem Deckurilor necesita mai multa putere de la procesor, astfel Native Instruments a optimizat performanta pentru a reduce incarcarea procesorului. Imbunatatirile sunt facute astfel incat, softul sa se adapteze la fiecare computer si sistem de operare in parte. O mare parte din optimizari sunt la nivelul DSP, graficului audio si a randarii waveformului.